Breitling Onderhoud
Breitling is één van de bekendste horlogemerken ter wereld. Dat is niet voor niets. Het Zwitserse bedrijf, opgericht in 1884 door Léon Breitling, maakt al sinds 1899 polshorloges van uitzonderlijke kwaliteit. Daarnaast ontwikkelde ze tal van belangrijke, innovatieve meetinstrumenten en chronografen voor onder andere de luchtmacht, artsen, sportorganisaties en wetenschappers. Vandaag de dag kent Breitling maar liefst elf collecties zoals de wereldberoemde Navitimer en Superocean. Elk Breitling horloge is een zeer precieze COSC-gecertificeerde chronometer. Ze gelden als de beste van de wereld, maar ook een Breitling heeft onderhoud nodig.
Populaire Breitling Horloges
Een Breitling horloge kunt u vinden in allerlei modellen. Mede dankzij het lange bestaan van het bedrijf, heeft het in de loop der jaren een gigantisch assortiment aan uurwerken opgebouwd. Ze zijn onderverdeeld in de volgende collecties: Navitimer, Aviator 8, Avenger, Superocean, Superocean Heritage, Premier, Chronomat, Professional, Colt, Galactic en Transocean. Populaire modellen van Breitling die vaak worden aangeboden bij Interchrono voor een servicebeurt:
- Navitimer
- Superocean
- Superocean Heritage
- Chronomat
- Colt Skyracer
- Avenger Hurricane
Naast deze elf collecties werkt Breitling samen met de luxe autofabrikant Bentley Motors. Breitling maakte de ingebouwde klok van de eerste wereldberoemde Continental GT. Inmiddels zijn er tientallen Breitling X Bentley polshorloges op de markt. Elk detail in deze horloges staat voor kwaliteit, luxe en prestatie. Drie waardes die bij beide merken hoog in het vaandel staan.
Hoe vaak heeft een Breitling onderhoud nodig?
Breitling heeft uurwerken in het assortiment met een waarde van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Geen wonder dat veel mensen een Breitling horloge zien als een statussymbool. Deze kostbare chronometers hebben natuurlijk onderhoud nodig.
Het merk maakt op haar website onderscheid tussen een twee typen onderhoud. De ‘Maintenance Service’ wordt iedere twee jaar aangeraden. Dit omvat het vervangen van pakkingen, reinigen van de band en kast en het controleren van het horloge. De ‘Complete Service’ wordt iedere 4 á 6 jaar aangeraden. Dit omvat de revisie inclusief demonteren, reinigen, smeren en het aanpassen of instellen van bewegende onderdelen in het uurwerk.
Soms doet zich een klein probleem voor en hoeft het horloge niet volledig te worden gereviseerd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe horlogeband of wilt u de Breitling kroon laten vervangen? Bekijk dan de pagina voor horloge reparatie.
Wat kost een onderhoudsbeurt voor een Breitling Horloge?
Bent u op zoek naar een onderhoudsbeurt voor uw Breitling Horloge? Dan bent u bij Interchrono aan het juiste adres. We hebben voor u een schatting gemaakt van de kosten voor een volledige onderhoudsbeurt. Deze kosten kunnen variëren aangezien ze afhankelijk zijn van de horlogemaker en de staat van het horloge.
Servicebeurt Breitling Automaat vanaf: €350
Servicebeurt Breitling Chronograaf Automaat vanaf: €575
Service via Interchrono is vaak sneller en mogelijk goedkoper dan bij het merk zelf. Lees er meer over in de blog: “Wat kost de servicebeurt van een uurwerk?”. Wilt u meer weten over wat er allemaal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.
Over Breitling
In zijn werkplaats in Saint-Imier, maakte de zeer vakkundige horlogemaker Léon Breitling eind 19e eeuw de eerste Breitling meetinstrumenten en chronografen. In de jaren na de oprichting (1884) werd hij geroemd om zijn innovatieve uitvindingen voor industriële, militaire en wetenschappelijke toepassingen. Hiervoor sleepte hij meerdere prijzen in de wacht. Door het succes en goede reputatie werd in 1892 een nieuwe fabriek in Chaux de Fons geopend. Al snel had hij 60 werknemers on zijn hoede. De productieomvang was toen gigantisch. In tien jaar tijd werden er 100.000 chronografen en stopwatches verkocht.
Léon Breitling stierf in 1914. Toch bleef Breitling tot 1982 een familiebedrijf. Na het overleiden van Léon nam zijn zoon Gaston het roer over. Onverwacht stierf hij in 1927. Zijn kleine broertje Willy (toen 14 jaar) kreeg het bedrijf op zijn naam. Vanwege zijn leeftijd nam een extern team de leiding tijdelijk over. In 1932 werd de traditie door Willy voortgezet. In 1952 lanceerde het bedrijf de eerste Breitling Navitimer. Een tot op de dag van vandaag wereldberoemd horloge.
In 1992 kocht visionair ondernemer Ernest Schneider het bedrijf van de familie Breitling. Sinds dien is het Zwitserse bedrijf gevestigd in Grenchen. De familie Schneider bleef tot 2017 eigenaar, waarna zoon Theodore Schneider 80% van de Breitling aandelen verkocht aan CVC Capital Partners voor maar liefst 870 miljoen dollar. Een jaar later verkocht hij de overige 20%. Sindsdien zet CEO Georges Kern met zijn team de rijke traditie van de Breitling familie voort.
Wilt u een beeld krijgen van wat er allemaal bij Breitling onderhoud komt kijken? Bekijk dan de onderstaande video.